top of page
  • Writer's picturextgaby

De morgenstond

Zondag 28 mei


De sympathieke uitbater van de auberge "Rafael" serveerde het ontbijt (voor het eerst met kaas, chorizo en dergelijke) tussen 6.30 en 7.30. Met andere woorden dus schandalig vroeg. Sommige mensen vinden dan dat ze al om 6 uur met alles moeten klaar staan om zeker op tijd te zijn. Echt leuk! Ik was dus om 7u30 al op pad, als één van de laatsten.


De geplande wandeling naar Cadavedo was maar 18 km zodat ik gisteren besloten had om reeds een stukje van de volgende etappe mee te nemen en te overnachten in Novellana.


Een mini winkeltje speciaal voor pelgrims.


Ik heb voor de eerste keer bijna de hele dag samen gewandeld met Sally (dame met de pet) uit Nieuw Zeeland (74) en Annie (dame met de hoed) uit Australië (67). We waren de vorige 2 dagen telkens in dezelfde hostel en zaten daardoor ook telkens samen aan tafel.

Ik heb me voor de gelegenheid ook maar eens laten fotograferen aan Playa Sablera Concha de Artedo.


Zoals reeds vermeld komt de A8 autosnelweg dikwijls in beeld.


Over dit soort paadjes is goed uit de doppen kijken de boodschap:

De weg was niet zo lastig werd vermeld maar ik weet nu stilletjes aan wat daarmee bedoeld wordt...


Op 7 mei maakte ik melding van een Kroaat die het niet zo voor Belgen had. Ik ging iets drinken aan de bar en hij zat daar ook. Het gesprek begon net zoals verleden keer met de vraag hoeveel mijn bagage woog. De tweede vraag was dus uiteraard van waar ik kwam. Nu reageerde hij gematigder en vroeg wat ik van het Spaanse bier vond. Ik zei dat ik het lekker vond, heb vlug mijn pint uitgetrokken en me uit de voeten gemaakt!


88 views2 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

2 Comments


Kristien Onderdonck
Kristien Onderdonck
May 30, 2023

Geslaagde foto met brede glimlach! 😁😁


Like
xtgaby
xtgaby
May 30, 2023
Replying to

Oefening baart kunst 😉

Like
bottom of page