top of page
  • Writer's picturextgaby

Feestdag = rustdag

Donderdag 18 mei


Ook al is Spanje een Katholiek land, een feestdag is het hier op de achttiende mei duidelijk niet. Ik heb mezelf voorgenomen om het vandaag iets rustiger aan te doen, lang te slapen en slechts 16 km te wandelen. Om 15 uur was ik reeds in het hotel en heb ik enkele onderbroeken en een T-shirt gewassen.

Ik was niet alleen op pad...

Het was opnieuw heel steil bij het verlaten van het vissersdorp San Vincente.

Ik wandelde een stuk langs de gewone weg. Hier was het gelukkig niet druk. Let op de borden die waarschuwen voor pelgrims!

Ik ben voor het eerst ook fietsende pelgrims tegengekomen: blijkbaar lopen onze wegen hier samen. Ik ben de 73 jarige Malcom uit Australië terug tegengekomen, die hier voor mij wandelt.
Deze middag passeerde ik een leuke tent langs de weg: de pint deed deugd, het eten was lekker en niet duur.Ik kwam hier ook een Duitse tegen die ik twee weken geleden op de TGV had ontmoet. Bij even doorvragen hoe ze ook al zo ver was gekomen, bekende ze eveneens één stukje met de trein gedaan te hebben.


Op weg naar Unquera waar ik vandaag overnacht:

Ik ben die avond nog een hamburger gaan eten om mijn voedsel reserves aan te sterken. Ik heb namelijk weinig honger als ik wandel. Gelukkig heb ik zowel deze middag als deze avond eens warm gegeten.

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

コメント


bottom of page