top of page
  • Writer's picturextgaby

Ginny

Zaterdag 27 mei

Deze morgen was er een gezellige drukte bij het verlaten van de albergue. Ik trok nog een laatste foto van de albergue, die één gebouw lijkt met de kerk. Deze was overigens gesloten en dus niet te bezichtigen.


De zon is ook weer van de partij waardoor ik hoop enkele mooie foto's te kunnen nemen.
Bij het nemen van een rustpauze om iets te drinken kwam ik de Duitse Rebecca weer tegen. Blijkbaar was ze na mij vertrokken van de auberge.


Ginny draagt haar eigen bagage en eigen schelp. Schattig hé.


De A8 autosnelweg is een vaste waarde hier in het noorden van Spanje.

En aan schelpen was ook geen gebrek vandaag:Blijkbaar moet je in het bos met je lichten aan rijden en mag je hier niet parkeren. En ik die dacht dat we in Vlaanderen een overvloed aan verkeersborden hadden 😇Puente de La Portilla over de Nalón:


Deze middag heb ik pasta bolognese besteld. Blijkbaar is dat hier met sla en brood. Warme gerechten hier zijn nooit echt warm. Eenmaal heb ik eens een dampend bord gekregen. Meestal is het eten hier lauw. Er zaten een aantal kerels naast me die een fles gekoelde rode wijn bestelden, het in een soort drinkbak goten om daarna de drank door te geven en in hun mond te spuiten. Hopelijk is het zichtbaar op de foto (als je op de foto klikt, zie je het beter). Ze stelden herhaaldelijk voor om het ook eens te proberen. Ik heb hun gezegd dat ik eigenlijk niet zoveel T-shirts mee had. Ze konden er hartelijk om lachen.


Sommige stukken zijn zo steil dat er beter een trap had gestaan (of nog liever een lift 😇).


Aangekomen in de auberge ontmoette ik een Australische en een dame uit Nieuw Zeeland die gisteren ook in dezelfde auberge als ik zaten. Vanavond staat er bbq op het menu!


Slapen en ontbijt kostte me hier 20 euro, de bbq was10 euro. Beter eigenlijk dan via donativo. Want dan ben ik eigenlijk altijd gul omdat ik geen misbruik wil maken van de gastvrijheid van de auberge.


Altijd gezellig met een groep pelgrims van over de hele wereld samen te eten bij een glas wijn.91 views1 comment

Recent Posts

See All

Epiloog

1 Comment


Ignace Dumon
Ignace Dumon
May 30, 2023

Hamai, actief in de verslaggeving...

Like
bottom of page