top of page
  • Writer's picturextgaby

Heup heup heup geen hoera!Zaterdagavond na het eten van een veel te grote hamburger in de Buffalo Grill heb ik Elisabeth en Philippe ontmoet in de lobby van het hotel waar ik sliep. Elisabeth is destijds van Beauvais naar Compostella gewandeld en is actief in het Compostella genootschap van Beauvais.


Zij bezorgde mij enkele adressen waar ik eventueel zou kunnen overnachten en beaamde dat het in deze streek heel moeilijk was om een plaatsje te vinden om de nacht door te brengen. Het zou vanaf Epernon misschien wel iets beter kunnen lukken.

Zondag heb ik kunnen overnachten in het klooster van de Frères de Saint-Jean in Troussures. Zie foto hierboven. Op dat moment het enige beschikbare adres echter maar 17 kilometer verder van Beauvais. zo gaat het niet vooruit.
Deze morgen terug gestart maar weer al twee weigeringen ontvangen voor deze avond. De frustratie neemt toe.

Een aantal maanden geleden kreeg ik een infiltratie in mijn heup omdat die plots nogal parten begon te spelen bij het wandelen. Na de infiltratie bleek alles opgelost. Echter de laatste dagen begon er zo stilletjes aan weer één en ander te kniezen vooral als het traject begon te stijgen.

Deze morgen heb ik na een kilometer wandelen plots rechtsomkeert gemaakt.

De combinatie van de nood aan een nieuwe infiltratie samen met de frustratie over het niet vinden van de nodige slaapplaatsen hebben mij doen besluiten om het anders aan te pakken.

Ik ben vanuit Beaumont via Parijs, Rijsel, Kortrijk deze avond in Brugge aangekomen.

Wat nu?

Ik hoop zo snel als mogelijk een infiltratie in de heup te kunnen krijgen. De Compostella droom wardt zeker niet opgeborgen. Eénmaal de infiltratie gekregen wil ik zo snel als mogelijk terug vertrekken naar Irun (Spaans Franse grens) om van daaruit de Camino del Norte te bewandelen naar Santiago de Compostella. Een tocht van ongeveer 850 km (een veertigtal stap dagen) langs de noordkust van Spanje.
Groetjes vanuit mijn luie zetel.


Ik hou jullie op de hoogte.

318 views10 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

bottom of page