top of page
  • Writer's picturextgaby

Heup heup heup geen hoera!Zaterdagavond na het eten van een veel te grote hamburger in de Buffalo Grill heb ik Elisabeth en Philippe ontmoet in de lobby van het hotel waar ik sliep. Elisabeth is destijds van Beauvais naar Compostella gewandeld en is actief in het Compostella genootschap van Beauvais.


Zij bezorgde mij enkele adressen waar ik eventueel zou kunnen overnachten en beaamde dat het in deze streek heel moeilijk was om een plaatsje te vinden om de nacht door te brengen. Het zou vanaf Epernon misschien wel iets beter kunnen lukken.

Zondag heb ik kunnen overnachten in het klooster van de Frères de Saint-Jean in Troussures. Zie foto hierboven. Op dat moment het enige beschikbare adres echter maar 17 kilometer verder van Beauvais. zo gaat het niet vooruit.
Deze morgen terug gestart maar weer al twee weigeringen ontvangen voor deze avond. De frustratie neemt toe.

Een aantal maanden geleden kreeg ik een infiltratie in mijn heup omdat die plots nogal parten begon te spelen bij het wandelen. Na de infiltratie bleek alles opgelost. Echter de laatste dagen begon er zo stilletjes aan weer één en ander te kniezen vooral als het traject begon te stijgen.

Deze morgen heb ik na een kilometer wandelen plots rechtsomkeert gemaakt.

De combinatie van de nood aan een nieuwe infiltratie samen met de frustratie over het niet vinden van de nodige slaapplaatsen hebben mij doen besluiten om het anders aan te pakken.

Ik ben vanuit Beaumont via Parijs, Rijsel, Kortrijk deze avond in Brugge aangekomen.

Wat nu?

Ik hoop zo snel als mogelijk een infiltratie in de heup te kunnen krijgen. De Compostella droom wardt zeker niet opgeborgen. Eénmaal de infiltratie gekregen wil ik zo snel als mogelijk terug vertrekken naar Irun (Spaans Franse grens) om van daaruit de Camino del Norte te bewandelen naar Santiago de Compostella. Een tocht van ongeveer 850 km (een veertigtal stap dagen) langs de noordkust van Spanje.
Groetjes vanuit mijn luie zetel.


Ik hou jullie op de hoogte.

320 views10 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

댓글 10개


Els Strubbe
Els Strubbe
2023년 4월 27일

Dag Gaby, het is leuk om je posts te lezen. Ook deze met wat minder wandeltocht-succes.

Aan alles hangt een voordeel, zelfs aan je trip noodgedwongen moeten onderbreken.

Op zijn minst heb je de kat gelukkig gemaakt deze week.

Veel beterschap en succes straks bij het hernemen van je voetreis naar Compostella.

Ik blijf je nieuwtjes met veel graagte lezen.

Groeten, Els

좋아요

amarylis.de.gryse
2023년 4월 25일

Kijk eens hoe blij Caspertje is 🥰 Groetjes van Frankie en Amarylis

좋아요

Eric Voeten
Eric Voeten
2023년 4월 25일

Beste Gaby,

Jammer dat je je uitdaging hier al ( hopelijk tijdelijk ) moet opbergen🙁. Het is de juiste beslissing om naar je lichaam te luisteren en je tocht (tijdelijk?) te stoppen wetende dat de heup je al parten speelde...Het zou toch alleen maar erger geworden zijn. De nodige rust en opvolging van je heup is nu het enige wat je kunt doen. Je mag al trots zijn op datgene dat je nu al hebt klaargespeeld. Spoedig herstel!

좋아요

Wim Vyncke
Wim Vyncke
2023년 4월 25일

Je was zo gedreven heb je hier weten wandelen dat je bijna van de baan waaide daarvoor al alle respect, ja laat maar goed kijken naar die heup. Eens die terug in orde is denk ik wel dat het niet lang zal duren voor het hup hup vooruit is richting Compostella. Tot een van de uren voor een andere passie.

좋아요

Inge Deprez
Inge Deprez
2023년 4월 25일

oesje.

maar een juiste beslissing.

dit zal deze avond wel de beste slaapplaats zijn op je tocht.

Herstel maar vlug.

좋아요
bottom of page