top of page
  • Writer's picturextgaby

Na regen komt...

Updated: May 14, 2023

Woensdag 10/05


Nog een beetje regen! Het noorden van Spanje kent eveneens nogal wat neerslag. In tegenstelling tot Vlaanderen duurt het hier meestal geen hele dag. Een serieuze bui, blauwe lucht en daarna terug een bui. Vandaag was een relatief korte verbindingstocht van Bilbao naar Portugalete. Er waren een paar opties. Ik heb die genomen die in mijn GPS geprogrammeerd was: via het Guggenheim museum langs het water.

De route loopt langs de Nervion rivier. Vlak dus, wat gaat dat vlotjes! Ik heb een eindje met een Canadeese samengewandeld. Ze komen echt van heinde en ver om de camino te wandelen.

Ik stak de rivier over met een bootje. Echter er was nog een ander alternatief...


Deze constructie werd ooit gebouwd om beide zijden van de oever te verbinden zonder een hinder te zijn voor de scheepvaart.

Daarnet voer zo nog een cruise schip uit.


Op vlak van slaapplaatsen probeer ik een beetje vooruit te plannen want dat blijkt toch wel nodig. De goedkope slaapplaatsen waren niet vrij of beschikbaar.


Toen ik net terugkwam uit de stad zat een pelgrim een slaapplaats te boeken met zijn gsm voor de deur. Hij was echter al te laat: alles volzet.


Ik ga intussen op zoek naar iets te eten. Het is hier de stad van de roltrappen als het te steil wordt. Was heel de camino maar zo😇

135 views3 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

3 Comments


catherine_doom
May 11, 2023

Mooie stad Bilbao ,leuk om zo n mooie kunst te zien langs je route.

Hopelijk wat beter weer daar of hier .

Like

pascal.lierman
pascal.lierman
May 10, 2023

Nice to read !!! Enjoy and stay fit...

Like
xtgaby
xtgaby
May 10, 2023
Replying to

Bedankt voor de reacties!

Like
bottom of page