top of page
  • Writer's picturextgaby

Op de camping in de tent

Updated: May 14, 2023

Maandag 08/05

Deze morgen waren er al heel veel pelgrims onderweg op een ontiegelijk vroeg uur. Ze passeerden langs het hotel waar ik sliep. Toen ik vertrok kwam ik eveneens veel pelgrims tegen. Ik had het gevoel alsof ik aan een wandeltocht meedeed. Drie oudere mannen kwam uit Australië. Dat is toch buitengewoon ver om hier de camino te wandelen. Het verschil tussen Oostenrijk en Australië in het Engels is niet zo groot, maar ik heb het zeker niet mis begrepen! 😇

Ik wandelde van Zarautz naar Deba. In Deba was maar 1 overnachtmogelijkheid voor 54 mensen. Ik wist zeker dat alles volzet zou zijn als ik daar zou toekomen. De weinige hotels waren peperduur geworden of volzet. Vandaar dat bij mij de optie naar boven kwam om te kamperen. In de hoop een tent te kunnen huren of lenen.


Om de camping te bereiken, moest ik in Elorriaga de GR121 nemen (zie plannetje) tot Deba. Dit is de kustweg die naar het schijnt gemakkelijker zou zijn. Ik heb nog nooit in mijn leven dergelijke beklimmingen en afdalingen moeten doen maar het was wel de moeite, zo mooi.


Links: Playa de Santiago, Rechts: nog 763 km te gaan.

Prachtige uitzichten... en een selfie waarbij ik probeer vriendelijk te kijken, want Amarylis zegt dat me dat meestal niet lukt bij selfies😇

Heeeeeeel zwaaaaar leven maar de uitzichten zijn die moeite waard.

Toen ik op de camping aankwam, was mijn batterij volledig leeg. Gelukkig waren het vriendelijke gasten: ik kreeg een tent waarvan ik vermoed dat het de combinatie was van 2 modellen. Maar als hij niet wegwaaide, was dat al voldoende voor mij. Ze zeiden dat het niet ging regenen. Optimisten hé die Spanjaarden.

Links: de op te zetten tent. Rechts: het uitzicht vanop het terras van de camping. Ik kwam hier een koppel uit Gent tegen. Blij eens Vlaams te kunnen spreken.

Dit was het resultaat van wat de tent zou moeten voorstellen. Ik had een déjà vue want, ik denk dat het 43 jaar geleden was, of zo, dat we met vier vrienden gingen kamperen met twee geleende tenten waarvan eigenlijk niemand wist hoe ze eruit zouden moeten zien. Het was een beetje hetzelfde verhaal hier.

's Avonds laat kwam Inna nog toe. Zij overnachtte in een studio op de camping. Ze is van Oekraïne maar woont nu in Amsterdam. Het toeval wilt dat haar vader ook radio amateur is. Hij woont wel nog in Oekraïne en maakt prachtige seinsleutels. Dit is zijn website: klik hier.

129 views0 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

Comments


bottom of page