top of page
  • Writer's picturextgaby

Reviens

Ook vandaag vond ik niet meteen een slaapplaats voor deze avond. De dame aan de receptie van de jeugdherberg waar ik sliep, Fanny, probeerde voor ik aan de wandeling startte ook nog een oplossing te vinden. Maar ook zij vond niets qua overnachting in Conty. Ze stelde me voor om eventueel een shuttlebus te nemen die rechtstreeks naar Beauvais ging: deze stad is groter en ik zou er geen overnachtingsproblemen hebben. Een ticketje voor de bus van Amiens en Beauvais kostte ook amper1 euro.


Toch besloot ik om het er op te wagen en te wandelen. Na het ontbijt deed ik boodschappen in de lokale supermarkt en vertrok ik richting Conty... op goed geluk!


Eenmaal aangekomen in Conty, kreeg ik wel een stempel op het stadhuis maar... ze konden me blijkbaar ook niet verder helpen. De burgemeester was in verlof, zoals de meesten hier deze week: in Frankrijk is het namelijk vakantie. Ik dronk een pint in de bar tabac en vroeg daar hulp aan verschillende mensen. Maar niemand kon mij blijkbaar helpen.


Intussen was het al na vijf uur in de namiddag, en er leken geen opties of oplossingen uit de bus te komen. Dus ik belde naar de jeugdherberg in Amiens, waar ik deze ochtend was vertrokken: ja, daar hadden ze nog plaats. Er zat niets anders op dan de taxi te nemen, terug naar Amiens. Hetzelfde traject dat ik vandaag te voet had afgelegd. Het ging veel sneller, maar was ook veel duurder! Ik had op voorhand een vaste prijs afgesproken en betaalde 50 euro.


Conty is een mooi dorp... maar jammer genoeg zonder hotels.

Morgen wordt het een rustdag (en zal ik Fanny's tip opvolgen).


(Fanny van de jeugdherberg)186 views2 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

2 Comments


sabien cools
sabien cools
Apr 21, 2023

Goed dat je eens ervaren hebt dat winkelen zo´n deugd kan doen 😜

Like

sabien cools
sabien cools
Apr 21, 2023

Poater,.. tzal wel vr Fanny zijn ?! ....FUNNY....

Like
bottom of page