top of page
  • Writer's picturextgaby

Sint-Pieters-Kapelle

Sint-Pieters-Kapelle deelgemeente van Middelkerke, voor alle duidelijkheid, want er bestaat ook een Sint-Pieters-Kapelle in het Pajottenland. 70 jaar geleden werkte mijn moeder daar in de winkel/bakkerij/café van haar broer. Hier heb je dus nog altijd cafés gecombineerd met een winkel waar ze soms zelfs verse groenten en fruit verkopen. Eventjes terug in de tijd dus.

Aan de tafel links zitten Tania en Juan waar ik de hele morgen mee samen gestapt heb. Het zijn Spanjaarden uit de buurt van Alicante.

Links: eucalyptus bomen komen hier vrij frequent voor.

Rechts: maai mei niet bestaat hier blijkbaar ook.

Onder: de kerk van Sendelle.

Bewolkt maar nagenoeg geen regen gehad vandaag.

Niet alleen op oude huizen, ook op nieuwe zie je op de daken pinnen. Die beschermen het huis tegen heksen en boze geesten volgens de overlevering.

Hier moest ik me toch even zetten:


De oneindige weg... Het bleef duren vandaag en op het einde nog een stevige klim. Totaal 23 km vandaag. Nog 2 dagen te gaan. Vanavond ben ik aangekomen op de Camino Frances in Arzúa. Plots heb ik gigantisch veel pelgrims gezien.


Ik heb samen met 4 Australiërs een appartement gehuurd. Ik werd verwend met een lekker diner.


164 views3 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

bottom of page