top of page
  • Writer's picturextgaby

Terug naar de kust

Zaterdag13/05

Vandaag ging ik van Laredo naar de auberque la cabaña del Abuelo peutto. Een tocht van 29 km die er uiteindelijk 31 werden.


Om vanuit Laredo in Santoña te geraken moet je met een overzetje de havengeul over. We stonden allemaal braaf te wachten op het ponton.


Maar de boot legde gewoon aan op het strand. Eerste overzet gemist, dus. Na een kwartiertje waagden we tweede poging. Nu wisten we waar we moesten staan.

Links: we wandelen richting de overzet, rechts: de overkant.

Daarna volgde Colino El Brusco. Het was zo steil en glad van de regen gisteren (12/05).

Jammer dat foto's dat niet kunnen weergeven.


Het strand van Trengandin:

Ik heb grotendeels droog weer gehad. Alleen laatste uur was er behoorlijk veel regen. De laatste twee uren heb ik samen gestapt met een Oostenrijkse, ze zat er een beetje door. Wie had dat gedacht, dat ik mensen zou moeten aanmoedigen om door te gaan? 😇

Groetjes vanuit mijn kamer. Mijn kamergenoot van gisteren heb ik hier ook weer ontmoet.


Zondag 14/05


Vandaag was het een korte tocht van Güemes naar Santander. Slechts 15 km. Het laatste stuk bevatte terug een overzet over de havengeul. Het was een mooie tocht langs de kustweg + stukken over het zand. Bewolkt. Niet echt de moeite om foto's te nemen, dus.

De volgende etappe is 37 km. Vandaar dat ik vandaag niet gestopt ben in Santander maar nog 5 km doorgewandeld ben naar Peñacastillo. Ook het eindpunt voor morgen heb ik wat vroeger gelegd, kwestie van het niet te forceren. De etappes worden ook door de meeste pelgrims in stukken gehakt. Het is tenslotte de bedoeling om de eindmeet te halen.


117 views1 comment

Recent Posts

See All

Epiloog

1 comentario


catherine_doom
14 may 2023

Heel mooie landschappen.

En zo te zien smalle en geen effen wandelpaden,maar een pelgrim gaat er goed door he

Me gusta
bottom of page