top of page
  • Writer's picturextgaby

Vandaag echt gestart!

Updated: May 14

Maandag 10/04

Deze morgen startte ik mijn tocht om 9u30 aan de Lourdesgrot in Nieuwmunster.

Daar werden de kaars en symbolen van de camino gezegend.

Daarna kreeg ik in kerk van Nieuwmunster de eerste stempel in mijn stempelboekje. Ik vond het passend dat die eerste stempel van de kerk in mijn eigen dorp was: de Sint-Bartholomeuskerk.

(Dit stempelboekje heb ik trouwens nodig om in vele refugios, albergues, kloosters e.a. te kunnen overnachten. In het stempelboekje laat ik onderweg – in albergues, kerken, gemeentehuizen e.a. – een stempel plaatsen, voorzien van de datum. De stempels staan ook voor veel herinneringen aan de (lange) tocht. Er is plaats voor 180 stempels.)


Nog snel een gezinsfoto voor het definitieve vertrek ...

... om daarna naar de Sint- Jacobskerk in Brugge te wandelen. Daar bezocht ik snel even het pelgrims hoekje en vulde ik het gastenboek in. Ik kreeg er ook meteen mijn tweede stempel! Ik wandelde verder naar de Sint- Andriesabdij in Zevenkerke: dit is namelijk de eerste slaapplaats van mijn tocht.
467 views5 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

bottom of page