top of page
  • Writer's picturextgaby

Vandaag echt gestart!

Updated: May 14, 2023

Maandag 10/04

Deze morgen startte ik mijn tocht om 9u30 aan de Lourdesgrot in Nieuwmunster.

Daar werden de kaars en symbolen van de camino gezegend.

Daarna kreeg ik in kerk van Nieuwmunster de eerste stempel in mijn stempelboekje. Ik vond het passend dat die eerste stempel van de kerk in mijn eigen dorp was: de Sint-Bartholomeuskerk.

(Dit stempelboekje heb ik trouwens nodig om in vele refugios, albergues, kloosters e.a. te kunnen overnachten. In het stempelboekje laat ik onderweg – in albergues, kerken, gemeentehuizen e.a. – een stempel plaatsen, voorzien van de datum. De stempels staan ook voor veel herinneringen aan de (lange) tocht. Er is plaats voor 180 stempels.)


Nog snel een gezinsfoto voor het definitieve vertrek ...

... om daarna naar de Sint- Jacobskerk in Brugge te wandelen. Daar bezocht ik snel even het pelgrims hoekje en vulde ik het gastenboek in. Ik kreeg er ook meteen mijn tweede stempel! Ik wandelde verder naar de Sint- Andriesabdij in Zevenkerke: dit is namelijk de eerste slaapplaats van mijn tocht.
493 views5 comments

Recent Posts

See All

Epiloog

5 則留言


Roger Deketelaere
Roger Deketelaere
2023年5月12日

Staat ook op ons programma dus leuk om je ervaringen te lezen groetjes uit Zuienkerke Roger en Rita

按讚

Kristien Onderdonck
Kristien Onderdonck
2023年4月15日

Geniet ervan! Ik volg je op de voet 😉 Kristien

按讚

Emiel Vandewalle
Emiel Vandewalle
2023年4月12日

Succes, Gaby!

按讚

Eddy Vanelslander
Eddy Vanelslander
2023年4月11日

Een mooi familiemomentje aan de grot! Gaby, we wensen je een prima conditie 👣 en een duwtje in de rug van Ludwine en Eddy

按讚

Inge Deprez
Inge Deprez
2023年4月11日

fijn om je te kunnen volgen

按讚
bottom of page